Praalwagenontwerpen 2020

 

 

Corsogroep De Zilk

Praalwagentitel: Battle for Freedom
Praalwageneigenaar: Corsogroep De Zilk
Stekersgroep: Corsogroep De Zilk
Categorie: Zelfbouw

“Ons ontwerp is ontstaan tijdens een brainstorm waarin we hebben nagedacht over wat Vrijheid voor mensen betekent. Sommige bevolkingsgroepen hebben moeten strijden voor hun vrijheden, waaronder de Indianen. De Indianen hebben ons geïnspireerd  Hun trots, kleurrijkheid en hun eeuwen oude tradities waren voor ons doorslaggevend om voor dit ontwerp te kiezen.”

 

 Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o.

 

Praalwagentitel: Als een vis in het water
Praalwageneigenaar: Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem eo
Stekersgroep: Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem eo
Categorie: Zelfbouw

“Op onze corsowagen zien we allerlei dieren die in het water leven: vissen, een zeepaardje, een inktvis, een kwal en een schildpad. Twee snorkelaars zwemmen tussen de dieren en het koraal door. Waarom gekozen voor die thema: de vrijheid die je voelt in het water, het vrij zijn, als je onder water door de dieren en het koraal zwemt.”

 

 

Corsogroep KAVB Noordwijkerhout

Praalwagentitel: Met je hoofd in de wolken
Praalwageneigenaar: Corsogroep KAVB Noordwijkerhout
Stekersgroep: Corsogroep KAVB Noordwijkerhout
Categorie: Zelfbouw

“Corsogroep KAVB Noordwijkerhout rijdt dit jaar met haar hoofd in de wolken. Angelique Beijk heeft voor de corsogroep een praalwagen getekend waarop luchtballonnen het ultieme gevoel van vrijheid verbeelden. Shauny de Groot zal ons met haar bloemarrangement letterlijk in de wolken brengen.”

 

Crowdfunding wagen

 

Praalwagentitel: Crowdfunding wagen
Praalwageneigenaar: Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek
Stekersgroep: Euro Koor/C.V. De Vikings
Categorie: Zelfbouw

“Stichting Bloemencorso Bollenstreek is een non-profit organisatie die gedragen wordt door vele honderden vrijwilligers. De maatschappelijke verbondenheid is groot en jaarlijks geniet een (inter)nationaal miljoenenpubliek van dit kleurrijke voorjaarscorso. De toegang is gratis langs de meer dan 40 km lange route van Noordwijk naar Haarlem en in Noordwijkerhout. Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek zorgt met crowdfunding en andere vriendenacties voor een stukje ondersteuning.”

 

Gemeente Noordwijk

 

Praalwagentitel: Noordwijk omarmt
Praalwageneigenaar: Gemeente Noordwijk
Stekersgroep: Zwemvereniging De Watervrienden Lisse
Categorie: Gemeenten

Gastvrijheid maakt onderdeel uit van het DNA van Noordwijk. Gastvrijheid en ‘je welkom voelen’ in Noordwijk geldt voor iedereen, ongeacht afkomst, geaardheid of gender. De vier handen die het hart van deze gastvrijheid dragen symboliseren de vier kernen: Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk die samen deze mooie gemeente vormen.

 

 Gemeente Lisse

 

Praalwagentitel: Panorama Tulipland     
Praalwageneigenaar: Gemeente Lisse
Stekersgroep: Scoutinggroep Shawano’s Lisse
Categorie: Gemeenten

Gemeente Lisse heeft dit jaar gekozen voor het panorama van de Bollenstreek, ook bekend als Panorama Tulipland. Het origineel is geschilderd door Leo van den Ende. Het Panorama vertelt het verhaal van de Bollenstreek in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De schildering geeft het leven en werken in de Bollen in die tijd weer aan de hand van historische gebouwen, vergezichten en detailschilderingen. De vergezichten en het open (bollen) landschap is voor ons vrijheid, en hét voorbeeld van vrije ruimte tussen de grote steden in het dichtbevolkte Westen. Het Panorama benadrukt het belang van deze vrije ruimte voor de identiteit van de Bollenstreek, maar ook voor leefbaarheid en geluk.

 

Gemeente Hillegom

 

Praalwagentitel: Ontpoppen tot een vlinder in Heerlijk Hillegom
Praalwageneigenaar: Gemeente Hillegom
Stekersgroep: Scouting Lisser Kaninefaten
Categorie: Gemeenten

De gemeente Hillegom heeft dit jaar gekozen voor een rups die zich ontpopt tot een vlinder. Hillegom wil een gemeente zijn waar iedereen vrijheid voelt; kunnen zeggen wat je vindt en zijn wie je wilt zijn. Luisteren naar elkaar en respecteren van de vrijheid van anderen. Vrijheid moet je voelen en van de mensen om je heen. Soms moet je door je eigen cocon heen, om uiteindelijk, als jou tijd rijp is, je te ontpoppen tot een vlinder. Wordt een prachtige vlinder, sla je vleugels uit en fladder in vrijheid rond. Hillegom is een fijn dorp. Dankbaar voor de vrijheid die wij hebben. Dat onze vlinder mogen fladderen! Met elkaar maken we een HEERLIJK HILLEGOM.

 

Gemeente Teylingen 

 

Praalwagentitel: Voor vrijheid verdedigd
Praalwageneigenaar: Gemeente Teylingen
Stekersgroep: Volkstuinvereniging Elsgeest
Categorie: Gemeenten

Voor gemeente Teylingen is het thema ‘Freedom’ de verdediging van vrijheid, maar ook het vieren van de vrijheid. Bij de verdediging van vrijheid staat het Rijksmonument de Ruïne van Teylingen symbool. Oorspronkelijk werd het Slot Teylingen gebouwd om in het Graafschap Holland de Noord-Zuid Route te beschermen. Voor het vieren van de vrijheid staat de ‘Oude Toren’ symbool. In 1813 werd hier het einde van de Franse overheersing en het begin van het Koninkrijk der Nederlanden werd gevierd door ‘het hijsen van de vlag’. Een traditie die sindsdien in ere wordt gehouden.

 

Gemeente Haarlem 

Praalwagentitel: Haarlem, al 775 jaar een bloeiende stad
Praalwageneigenaar: Gemeente Haarlem
Stekersgroep: Muziekvereniging Da Capo
Categorie: Gemeenten

“Op 23 november 1245 kreeg Haarlem van graaf Willem II stadsrechten en mocht Haarlem zich een stad noemen. In 2020 is Haarlem dus 775 jaar en dat wordt dit jaar gevierd met diverse activiteiten en evenementen”

 

Ondernemers binnenstad Haarlem

  

Praalwagentitel: BIZ Binnenstad Haarlem
Praalwageneigenaar: Ondernemers Binnenstad Haarlem
Stekersgroep: HSV The Flags
Categorie: Commercieel

Haarlem heeft een prachtig centrum. Cultuur, winkels, horeca, het is allemaal te vinden in de binnenstad van Haarlem.

 

Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden & Van der Valk Hotel Schiphol

 

Praalwagentitel: Born to discover            
Praalwageneigenaar: Van der Valk Hotel Leiden-Sassenheim en
Van der Valk Hotel Schiphol
Stekersgroep: Voetbalvereniging Foreholte
Categorie: Commercieel

Op de wagen is een Toekan te zien die uit zijn kooi vliegt. Dit representeert Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden: altijd op zoek naar manieren om te innoveren en te verbeteren. Hierbij schuwen we het niet om out-of-the-box te denken!

 

 

Omroep MAX  

Praalwagentitel: In de voetsporen van de Bevrijding       
Praalwageneigenaar: Omroep MAX
Stekersgroep: Muziekvereniging St. Cecilia Voorhout
Categorie: Commercieel

De wagen staat symbool voor de zesdelige tv-serie In de voetsporen van de Bevrijding van Omroep MAX. Hierin volgt presentator Philip Freriks het spoor van de bevrijders die een einde maakten aan de Duitse bezetting. Tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van de oorlog, zaten gevechten die voor velen het begin van veel leed betekenden. Freriks gaat in gesprek met veteranen van die strijd, maar ook met burgers die er middenin zaten.

 

Keukenhof 

Praalwagentitel: Vrijheid om te Reizen
Praalwageneigenaar: Keukenhof
Stekersgroep: Scouting Graaf van Lynden
Categorie: Commercieel

Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht.

 

Rabobank Bollenstreek 

 

Praalwagentitel: DichterBij en Vrij
Praalwageneigenaar: Rabobank Bollenstreek
Stekersgroep: Kindervakantiedagen Lisserbroek
Categorie: Commercieel

Rabobank Bollenstreek is een bank die dichtbij is en samen de Bollenstreek wil laten bloeien. Voor het thema ‘Bij’ is gekozen omdat bijen een grote bijdrage leveren aan onze samenleving en dit goed aansluit bij het thema van het Bloemencorso. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. De mens maakt van deze ecosysteemdiensten dankbaar gebruik. Mooi dat we doormiddel van onze praalwagen de ‘Bij’ in het zonnetje kunnen zetten en daarnaast kunnen bijdragen aan de samenleving.

 

Raamwerk 

 

Praalwagentitel: Sla je vleugels uit… in de zorg!
Praalwageneigenaar: Raamwerk
Stekersgroep: Lissesche IJsclub
Categorie: Commercieel

Het ontwerp introduceert eerst heel herkenbaar de gehele regio waarin Raamwerk actief is: de Duin- en Bollensstreek. Daarna wordt er (met een krul) ingezoomd op een alom bekende inwoner van de streek én huisstijl-mascotte van Raamwerk: De meeuw. Bij Raamwerk uiteraard een zorgende en vrede brengende meeuw. 

 

Volksrepubliek China 

 

Praalwagentitel: The freedom of development  
Praalwageneigenaar: Volksrepubliek China    
Stekersgroep: Handbalvereniging Foreholte
Categorie: Commercieel

In het district Dafeng in de Chinese stad Yancheng is het Holland bloemenpark gelegen. Het district Dafeng was meer dan een eeuw geleden nog een zout gebied met een lage opbrengst. In 1919 werd de Nederlandse wateringenieur Hendrik de Rijke door Jian Zhang, een Chinese ondernemer uit Dafeng, uitgenodigd om het huidige typisch ‘Nederlandse polderlandschap’ te ontwikkelen als onderdeel van verschillende ontziltingsprojecten. Na enkele jaren hard werken kon het zoutgebied in Dafeng worden veranderd in vruchtbare landbouwgrond. Vanwege zijn historische band met Nederland heeft Dafeng het Holland bloemenpark aangelegd, een 8,7 km2 groot resort met miljoenen geïmporteerde Nederlandse tulpen, evenals de Nederlandse tulpen, Nederlandse keuken, cultuur, windmolens en eilanden die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken.

 

There is a Holland flower park in Dafeng district, Yancheng city of China. Dafeng district used to be a saline land with low crop yield in more than a century ago. In the year 1919, a Dutch water engineer named Hendrik de Rijke was invited by Jian ZHANG, a Chinese entrepreneur to Dafeng, to develop the current typical Dutch ‘polder’ landscape as part of the several desalinization projects. After several years’ hard-working, the saline land of Dafeng was turned into fertile farmland. Because of its historical connection to the Netherlands, Dafeng has now built a Holland flower park, a 8.7 square kilometers resort area with millions of imported Dutch tulips, as well as Dutch cuisine, culture, windmills and elks, which attracts millions of visitors every year.

 

 

 

 

 

Sponsoren
 • Vrienden van het Bloemencorso
 • Gemeentenoordwijk Logo 307 X 192
 • 21.gemeente -teylingen
 • 19.gemeente -lisse
 • 36.gemeente -hillegom
 • 9.gemeente -haarlem
 • 39.keukenhof
 • De Leeuw
 • Hotel Van Der Valk Sassenheim
 • Logo 2011
 • Logo Flynth Zonder Onderschrift
 • Omroep Max
 • GRAIN Logo Pms
 • Huurmaat Logo
 • Image001
 • BQ Support Rgb
 • Slot Logo Transport Log4ebjpg
 • LOGO Vandooren
 • Smd Brandstoffen Logo
 • Agrotechniek
 • Ruigrok Flowerbulbs
 • Queen
 • Linnaeshof
 • Koninklijke Beuk Gouden Letters Oranje Stip Blauwe Achtergrond Jpeg
 • China
 • Full Colour
 • Logo Rent A Bike Van Dam Oranje Page 001
 • Logo Elopak For Webviewing
 • Logo2015 Payoffnl Zw
Vrienden worden

Met uw steun kan het Bloemencorso blijven bestaan.
Doet u ook mee?

Support ons!

Draagt u ons ook een warm hart toe?
Om de organisatie van een evenement van deze omvang in goede banen te kunnen leiden, kunnen wij niet zonder de giften van onze donateurs.

Nieuws